Anneke kent mij het allerlangst van iedereen. Al meer dan 30 jaar! Ze is namelijk mijn moeder en ‘kent’ mij vanaf de zwangerschapstest. We vinden het erg gezellig om samen wandelingetjes te maken, soms dichtbij huis in Amelisweerd en soms wat verder weg. Ook proberen we 1x per jaar een paar nachtjes te gaan kamperen. We houden er gewoon allebei van om veel buiten te zijn, leuke gesprekken te voeren en nieuwe plekken te ontdekken.

Portret Anneke Visscher

Anneke Visscher, 57 jaar, woont in Bunnik

Anneke Visscher op 26 oktober 2015 in haar tuin in Amelisweerd.

Anneke Visscher op 26 oktober 2015 in haar tuin in Amelisweerd.

Waar kennen wij elkaar van?

“Je bent mijn dochter! Dus daar kennen wij elkaar van, toevallig 😉

De allereerste leuke herinnering die ik heb was dat ik ging controleren of ik zwanger was en dat deed ik samen met Astrid Postma. Wij werkten toen ik het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Daar had ik een zwangerschapstest gedaan en Astrid was erbij toen ik het resultaat zag. En die was positief!”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Over 5 jaar ben ik 62. Misschien heb ik dan wel twee kleinkinderen en een derde opkomst. Aan de ene kant zal mijn leven wel ongeveer hetzelfde zijn, maar misschien ook wel weer heel anders. Wat werk betreft, denk ik dat ik over 5 jaar nog steeds werk heb dat met vluchtelingen te maken heeft. Er verandert momenteel veel, dus het zou kunnen dat mijn werk een wat andere inhoud zal hebben.

En ik hoop dat ik nog steeds op dit mooie plekje woon in Bunnik (tussen Rhijnauwen en Amelisweerd). Ook hoop ik dat ik regelmatig gezellige dingen kan doen met mijn kleinkind(eren).”