Astrid is al 26 jaar mijn vriendinnetje. Dat zegt misschien wel genoeg.

Portret Astrid Kuiper

Astrid Kuiper, 30 jaar, woont in Utrecht

Astrid Kuiper op 27 oktober 2015 op Fort Vechten, bij het Waterlinimuseum

Astrid Kuiper op 27 oktober 2015 op Fort Vechten, bij het Waterlinimuseum

Waar kennen wij elkaar van?

“Wij kennen elkaar van de basisschool (Anne Frankschool in Bunnik). In groep 1 bij juf Lia zaten we bij elkaar in de klas. Toen waren we 4 en dat betekent dat we nu 26 jaar vriendinnen zijn. En vorig jaar hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd. Met 25 doelen die we dat jaar wilden behaalden. Enkele van deze 25 doelen waren:

  • 25 pepernoten tegelijkertijd in je mond
  • 25 musea bezoeken in 5 dagen
  • op 1 dag bij 25 treinstations in en uitstappen (en een foto maken)
  • 25 km wandelen
  • en zo dus nog 21!”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Dan ben ik 35. Ik hoop nog steeds vriendinnen te zijn met jou! Dat zal wel anders zijn met een kind van 4 of 5 jaar. Ik zie niet per se een toekomstperspectief voor me met huisje, boompje, beestje. Maar ik hoop wel dat ik nog steeds gekke en leuke dingen doe, zoals met jou die 25 doelen behalen in 1 jaar. En misschien heb ik dan wel 30% van de wereld gezien.

Ik denk dat ik nog wel in Utrecht in mijn mooie koophuis woon, ik geloof niet dat ik in de komende 5 jaar ga verhuizen. Ik ben nog iedere dag blij dat ik daar woon.

Qua werk denk ik dat ik nog wel fysiotherapeut ben. Nu werk ik daarnaast ook op school als gymjuf en dat blijf ik doen zolang ik dat leuk vind.

Dus dat is wel het belangrijkste; dat ik vooral dingen doe die ik heel leuk vind!”