Ik wist nog niet zeker wie ik vandaag op de foto zou zetten, totdat mijn schoonmoeder Whatsappte of ik vanmiddag thuis was. En ja dat was ik vandaag toevallig. Ze komt af en toe langs om weer even gezellig bij te kletsen, een kopje thee te drinken, mijn groeiende zwangere buik te zien en meestal neemt ze ook nog een cadeautje mee voor de baby: “Ik kon het niet laten liggen”.

Portret Ellen Edelman

Ellen Edelman, 69 jaar, woont in Zeist

Ellen Edelman op 20 oktober 2015 bij mij thuis op de Laan van Vollenhove in Zeist.

Ellen Edelman op 20 oktober 2015 bij mij thuis op de Laan van Vollenhove in Zeist.

Waar kennen wij elkaar van?

“(Onze zoon) Wouter nam je in 2002 mee naar huis als schoolvriendinnetje en jullie gingen toen wel eens samen huiswerk maken. Op een gegeven moment wilde je blijven slapen. Jullie zeiden dat jij in de logeerkamer ging liggen, maar dat deed je niet. En wij wisten niet zeker wat jouw ouders daarvan vonden… Dus uiteindelijk sliepen jullie die avond niet in dezelfde kamer.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Als oppasoma! Geen idee hoeveel kleinkinderen ik dan heb, maar in ieder geval één.

We hebben inmiddels besloten dat we dan nog zeker in Zeist wonen, en hopelijk wonen mijn kleinkinderen dan ook nog een beetje in de buurt.

En naast het oppassen ben ik misschien nog wel bezig als redacteur voor Wisselwerking (tijdschrift voor de Nierpatiënten Vereniging)  en ik ben dan hopelijk nog steeds actief in de Geertekerk in Utrecht.

Ik hoop dat mijn nier dan nog steeds goed werkt en dat Wim en ik allebei nog heel gezond zullen zijn.”