Af en toe laten wij ons op zondagavond heerlijk verwennen bij mijn schoonouders. Meestal is het een gezonde Hollandse maaltijd met aardappels, groente en vlees. Zo ook gisteravond. Zeker nu mijn schoonouders voor het eerst echt opa en oma worden, hebben we altijd veel te kletsen. Na het eten hebben we gezellig de finale van Heel Holland Bakt gekeken en daarna was het tijd voor de portretfoto.

Portret Wim Edelman

Wim Edelman, 69 jaar, woont in Zeist

Wim Edelman op 25 oktober 2015 bij hem thuis in de woonkamer.

Wim Edelman op 25 oktober 2015 bij hem thuis in de woonkamer.

Waar kennen wij elkaar van?

“Ik heb jou leren kennen als vriendinnetje van Wouter. Dat zal ergens in het eindexamenjaar 2003 geweest zijn. Ik was zelf niet bij de diploma-uitreiking, maar in dat jaar heb ik je wel vaker gezien. Je kwam wel eens mee met Wouter. Ik weet nog wel dat ik je een beetje gereserveerd vond. Ik had eigenlijk niet gedacht dat jullie zover zouden komen 😉 maar het past wel in de traditie. Ik heb Ellen ook ontmoet toen we een jaar of 16 waren.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Ik hoop dat ik nog steeds gezond ben. En dat we de dingen kunnen doen die bij onze leeftijd horen. Zoals: omgaan met kleinkinderen en wandelen (waarschijnlijk niet meer deze afstanden met deze hond). En dat we ons niet teveel zorgen hoeven te maken. Ik vind het ook heel belangrijk dat Ellen ook gezond is en dat we samen ons leven kunnen leiden zoals we dat zouden willen.

En ik hoop dat ik een gezellige Pater Familias ben. “