Tring – tring. “Goedemiddag met Fenneke van Fenna gaat het maken, wat kan ik voor u maken? (nee grapje) – Met Fenneke”. “Hoi, met Mark, ik wil graag mijn opa en oma een fotoshoot cadeau doen, wil jij dat doen?” “Natuurlijk, Mark! Wat leuk dat je mij vraagt!”

En zo geschiedde. Opa en oma wonen de hele zomer op een camping aan de Lek. Het was zowat een half uur rijden over de dijk vanaf de snelweg. Mooi wat tijd om de shoot nog even door te nemen in mijn hoofd. Op Pinterest had ik al een bord gemaakt met inspiratie. Het zou niet de eerste keer worden dat ik een fotoshoot met ouderen zou doen, maar wel dat ik ze samen in de natuur zou fotograferen.

De fotoshoot

Na een korte kennismaking zijn we een stukje gaan wandelen in een natuurgebiedje naast de camping. Daar waren ontzettend veel gele bloemetjes, wat een mooi decor gaf voor de eerste foto’s. De eerste foto’s waren voor het echtpaar nog wat onwennig, maar hoe langer we bezig waren en hoe meer aanwijzigingen ik gaf, hoe mooier de foto’s werden. Toen ik vroeg of ze elkaar wilden knuffelen en kussen deden ze dat van harte! En dat zie je terug op de foto’s.

Ze leken wel verliefd

Het was een heerlijke middag en het echtpaar vond het ook prachtig. Ik heb echt verliefdheid en geluk in hun ogen gezien. Met een grote glimlach reed ik weer terug naar huis over de dijk. Je zal maar zulke leuke opa en oma hebben (of zo’n leuke kleinzoon die een fotoshoot cadeau geeft)!

Een deel van het resultaat van de fotoshoot met deze prachtige ouderen zie je hieronder en op Facebook.