Sinds enkele dagen breng ik een paar uur per week (en soms een paar uur per dag) door met de veelbesproken (Netflix)serie: Orange is the new black (OITNB). Ja ik weet het, ik loop wat dat betreft een beetje achter. Ik ga nu beginnen aan seizoen 2. Ik vond series altijd zonde van je tijd maar nu merk ik dat het wel een heel fijn tijdverdrijf is én dat het verslavend werkt….

Toevallig was ik afgelopen voorjaar zelf in een gevangenis. De gevangenis van OITNB lijkt in de verste verte niet op de gevangenis Wolvenplein in Utrecht waar ik eerder dit jaar was. In de serie slapen de vrouwen of op kamers met 4 personen of in een soort zaal met halfhoge muren. En alles is er grijs, behalve de dames die een oranje uniform dragen…

In de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht ontdekte ik onwaarschijnlijk veel kleur. De gordijnen, de vloeren, de trappen enz. Je kunt deze gevangenis tegenwoordig dus bezoeken. En wat er op dit moment te zien is, dat lees je op hun website.

Klik op een foto voor een groter formaat, en zo ontstaat er een slideshow waar je door heen kunt. Valt het je trouwens niet op dat er toevallig veel ‘Orange’ in deze gevangenis te zien is?