Wouter en ik krijgen gelukkig regelmatig vragen over hoe het nu gaat met de zwangerschap. Het lijkt zelfs wel of mensen nu meer geïnteresseerd zijn in hoe het met ons gaat dan een paar maanden geleden.

We ontdekten 6 vragen die veel gesteld worden. Ik deel hier graag de vragen én de antwoorden:

1. Weet je al wat het wordt?

Een baby, duh! Dat is standaard mijn eerste antwoord. We weten het niet en en we willen niet weten of het een meisje of jongen wordt. Als we het hadden willen weten, konden we dat met de 20-weken-echo waarschijnlijk zien. Het lijkt mij fantastisch om met de geboorte te zeggen: “Het is een jongen!” of “Het is een meisje!”

Kennelijk is het tegenwoordig vrij normaal om wel te weten of je een jongen of meisje verwacht en bijzonder als je het niet wilt weten. Het kan handig zijn ivm de babykamer of kleertjes of voor het kiezen van een naam. Daarover hieronder meer.

2. Hoe gaat het met de zwangerschap / hoe voel je je?

Het gaat eigenlijk heel goed. Ik ben vooral erg moe, maar dat komt misschien ook omdat ik de tijd neem om te slapen. Ik ben 1 juli 2015 gestart als zelfstandig ondernemer en daarbij kan ik zelf mijn tijd indelen. En dat doe ik dus ook.

Ik heb verder geen last van heftige emoties of dat ik veel huil ofzo. Wat wel een vervelend kwaaltje is: brandend maagzuur. Vanille vla eten is daarbij toch echt de beste oplossing.  Ik ga nu richting het 3e trimester en dat kan weer nieuwe kwaaltjes en klachten met zich meebrengen. Ik zie het wel.

3. Wanneer ben je uitgerekend? / Hoe ver ben je?

Het serieuze antwoord hierop is: 26 januari 2016. Wouter grapt steeds: in juni. In juni is uitgerekend wanneer de baby komt.

En dat betekent dat ik nu 25 weken en 2 dagen zwanger ben. “Hoeveel maanden is dat?” Dat is nu bijna 6 maanden. Ik heb nog 15 weken te gaan (hopelijk!).

4. Gaan jullie nu ook verhuizen / trouwen?

Nee. Het lijkt me fantastisch om te trouwen waar de kinderen bij zijn. Ook verhuizen we voorlopig niet. We hebben een flat met 4 slaapkamers. Als ons kind kan lopen, is het wel fijn om een tuintje te hebben, maar daarvoor hebben we nog even de tijd.

We gaan wel de baby (ongeboren vrucht) erkennen bij het gemeentehuis zodat de baby de achternaam van Wouter krijgt en hij officieel de vader wordt.

5. Is de babykamer al klaar?

Euhm nee.. We hebben de kamer afgelopen zomer wel helemaal leeggehaald (het was onze rommelkamer) en nu is het tijdelijk de hobbykamer van Wouter zodat hij daar kan klussen aan zijn mountainbike. Binnenkort gaan we wel een muur schilderen en willen er een berglandschap op maken.

Qua spullen hebben we nu een commode geregeld, maar verder hebben we nog niets. Dus als jij nog iets hebt, dan horen we het graag 🙂

6. Hebben jullie al een naam?

Ja, we hebben voor zowel een jongen als een meisje al een naam bedacht. Een voornaam. Een tweede naam willen we ook nog, dus daar stoeien we nog mee. En nee, we gaan natuurlijk niets verklappen!

Wat wil jij nog weten?